Inbouwbranders   

Vuurtafels zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Ook in het materiaalgebruik is ruime keuze . Maar het kan natuurlijk voorkomen dat er niets bij zit wat u bevalt. De inbouwbranders van Onlinetuingigant.nl bieden dan uitkomst. Hiermee bouwt u namelijk vrij eenvoudig zelf een vuurtafel. Of u neemt de decoupeerzaag ter hand en verbouwt uw eigen tuintafel tot vuurtafel.

Zelf een vuurtafel maken

Dit punt sluit natuurlijk perfect aan op het voorgaande punt. Als je een vuurtafel zelf maakt kun je op een goedkope wijze je creativiteit de vrije loop laten. Wil je toch liever een kant en klare vuurtafel? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment! Deze vind je op Onlinetuingigant.nl

Er wordt standaard een mal bijgeleverd die ter grootte van de inbouwbrander is. Zo kun je makkelijk de mal overtrekken op je tafel en het gat eruit zagen. Zo haal je exact het juiste stuk eruit. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een net te groot gat hebt gezaagd, en de brander niet past.

Het allermooiste zou zijn als je aan de onderkant van de tafel nog iets weet te creëren waarin je de gasfles kunt plaatsen zodat deze uit het zicht staat. Let er dan wel op dat je nog een deurtje erin maakt, zodat je ook op een eenvoudige manier de gasfles kan verwisselen.

Daarnaast is het ook handig om het stuk wat je eruit zaagt passend te houden. Als je wilt kun je dit stuk hout weer terugplaatsen in het gat op het moment je de brander niet gebruikt. Daardoor ontstaat er weer een volledige tuintafel, en dat kan soms ook wel eens makkelijk zijn.

 

 

Wat is een inbouwbrander?

Een inbouwbrander zet gas om in een vlam. De inbouwbranders van Onlinetuingigant.nl voldoen aan de strengste veiligheidseisen en zijn CE-gekeurd. Het is verstandig om een complete inbouwbrander aan te schaffen, dan weet je zeker dat het voldoet aan alle strenge veiligheidseisen. De inbouwbranders van al onze merken - Enjoyfires, Happy Cocooning en Cosi - zijn CE-gecertificeerd. Ze zijn officieel getest en veilig verklaard. Daarnaast zijn al onze branders al duizenden keren verkocht en we hebben altijd goede ervaringen gehad met onze producenten.

 

Jouw veiligheid staat voorop

We raden af om zelf aan de slag te gaan om een inbouwbrander te maken. Je moet dan echt verstand hebben van gas. Een klein foutje kan grote gevolgen hebben. De vlammen kunnen inslaan, de gasslang kan smelten, of gaslekken kunnen ontstaan. Er moet ook altijd een beveiliging worden ingebouwd.

 

inbouwbrander kiezen

De vorm van uw tafel is vaak bepalend voor de inbouwbrander die u kiest. Rechthoekige inbouwbranders lenen zich goed voor gelijkvormige tafels. Heeft u een vierkante tafel? Dan staat een vierkante inbouwbrander over het algemeen beter. Onlinetuingigant.nl verkoopt zowel vierkante als rechthoekige inbouwbranders van de merken Happy Cocooning en Cosi Fires.

 

 

Geen gedoe

Het voordeel van een gasbrander is dat je de brander gemakkelijk aan- en uitzet. Even vijf minuten genieten van een gezellig vlammetje? Geen enkel probleem. Bij een open haard met hout of een vuurkorf is dat wel even anders. Ten eerste is er meer brandgevaar. Ook kun je niet weggaan als het vuur nog brandt. Daarnaast moet je hout kopen en kan de geur van verschroeid hout nog dagenlang blijven hangen.

 

Gasflessen vervangen

Al onze inbouwbranders gebruiken propaangas. Dit betekent dat je een klein gasflesje moet aansluiten op een vuurtafel. Zo'n gasfles gaat 10 tot 30 uur mee, afhankelijk van de hoogte van een vlam. Wil je een vuurtafel aansluiten op aardgas? Dat kan, maar dat kost €150 extra en kan alleen bij Happy Cocooning-branders. Een installateur komt dan langs om een brander om te bouwen, zodat deze geschikt is voor aardgas. Als je hier interesse in hebt, neem dan even contact op met onze klantenservice want wij helpen je graag verder!

 

Een glazen ombouw

Een glazen ombouw is een accessoire die apart verkrijgbaar is, maar speciaal op maat gemaakt is voor de inbouwbranders. Het hittebestendige glas zorgt ervoor dat de wind geen invloed krijgt op het vlammenspel. Daarnaast is het ook een stuk veiliger voor als er ook nog kinderen rondlopen die alles graag willen voelen met hun handjes. Een glazen ombouw heeft nog als voordeel dat je minder gas gebruikt en daarmee dus flink wat gas bespaart. Ook beschermt je gasbrander zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Een ombouw brengt je dus niet alleen een stuk veiligheid, je verdient het ook nog terug. Afhankelijk van de inbouwbrander sluit daar ook het juiste formaat glasombouw aan. 

 

Veel uitbreidingen

Wil je graag keramische stammetjes in het vuur leggen? Deze zorgen voor extra warmte en ze zijn niet van echt te onderscheiden. Of wil je veiligheidsglas om de inbouwbrander? Op Onlinetuingigant.nl kun je beide producten bij een inbouwbrander bestellen. Wist je trouwens dat de Happy Cocooning inbouwbranders standaard met keramische stammetjes en beschemhoes worden geleverd?

 

Andere toepassingen

Vaak is het in de zomer veel te warm om de vuurhaard te laten branden. Je hebt veel liever een koud drankje bij de extreme warmte van de zomer. Als extra accessoire kun je een zeer fraaie wijnkoeler plaatsen in hetzelfde gat als waar normaal de inbouwbrander zit.

 

 

 

Jouw fles wijn, biertje of drankje blijft zo heerlijk koel. Er wordt standaard een deksel bijgeleverd. Wil je bijvoorbeeld eens lekker buiten eten en je hebt de hele tafel nodig om als je etenswaren uit te stallen? Dan kun je de wijnkoeler afdekken en zo ontstaat er weer een volledige tafel. Er zijn twee soorten wijnkoelers om in te bouwen. U kunt kiezen uit een vierkante inbouw wijnkoeler van Happy Cocooning of een rechthoek inbouw wijnkoeler van Happy Cocooning. Afhankelijk van de inbouwbrander die u kiest maakt u ook direct de keuze welke inbouw wijnkoeler geschikt is.

Kortom genoeg keus op Onlinetuingigant.nl om over na te denken.

Veel klus plezier.